Berichtgeving storm 22/23 februari 2017  

  RSS

Cor
 Cor
(@cor)
Eminent Member Admin
Lid geworden:2 jaar  geleden
Berichten: 38
22 februari 2017 10:43  

Vluchten Schiphol vertraagd door harde wind

Het onstuimige weer van vandaag zit Schiphol in de weg. De luchthaven waarschuwt dat de zware windstoten kunnen zorgen voor oponthoud.Al verschillende vluchten van en naar Schiphol hebben vanochtend vertraging opgelopen door de harde wind. ,,Als het hard waait is er wat minder capaciteit", zegt een woordvoerder. Het gaat om vertragingen van tussen de tien minuten en een half uur.

In de middag zal de wind wat afnemen. Dan nemen ook de vertragingen op Schiphol af. Ook voor morgen wordt onstuimig weer voorspeld. Het KNMI waarschuwt voor zware en zeer zware windstoten die vanaf morgenmiddag in het land voorkomen.

Code geel
Het weerinstituut heeft vandaag alvast code geel (wees alert) uitgegeven voor morgen, vanwege de zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur die zich in het hele land kunnen voordoen. Aan de westkust en boven het IJsselmeer is er zelfs kans op zeer zware windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur. In de nacht van morgen op vrijdag neemt de wind weer af.

Volgens Weeronline valt de windpiek morgen tijdens de avondspits met als gevolg grote hinder voor het wegverkeer. Ook het vliegverkeer op Schiphol en het treinverkeer kunnen last krijgen. Het weerbureau verwacht aan de westkust van Noord-Holland en het noorden van de kust van Zuid-Holland zware westerstorm windkracht 10, kortstondig is zelfs windkracht 11 mogelijk.

Bron: AD.nl

Bewerkt:2 jaar  geleden

ReageerCitaat
Cor
 Cor
(@cor)
Eminent Member Admin
Lid geworden:2 jaar  geleden
Berichten: 38
22 februari 2017 20:00  

Ga je morgen met de trein? Let dan op: NS zet minder treinen in door storm


© iStock

Morgen rijden er in heel Nederland minder treinen wegens de zware storm die wordt verwacht. Weerbureaus geven aan dat het windkracht 9 of 10 kan worden. Daardoor ontstaan er veiligheidsrisico's en passen de NS en ProRail de dienstregeling aan.

In een bericht op de website laat de NS weten dat er bij zulke hoge windsnelheden bomen en takken op het spoor kunnen vallen, waardoor treinen niet kunnen rijden. Ook kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld bovenleidingen.

Reisplanner
De NS raadt reizigers aan om voor vertrek in de reisplanner te kijken, om zo rekening te kunnen houden met de vertragingen. Mochten er problemen ontstaan, dan kunnen die ook de volgende dag nog effect hebben op de dienstregeling. "Sporen en bovenleidingen kunnen beschadigd zijn en treinen staan misschien nog niet op de juiste plek", is te lezen.

Volgens Maurice Middendorp van Buienradar trekt de wind morgenochtend aan, en bereikt de storm morgenmiddag rond de spits zijn hoogtepunt. "We krijgen te maken met verraderlijke windstoten van 110 tot 130 kilometer per uur", zegt hij.

Windkracht 9 tot 10
"Langs de kust wordt het in de loop van de ochtend al windkracht 7, en in het binnenland windkracht 5 tot 6." Maar die wind neemt aan tot windkracht 6 tot 7 in het binnenland en aan zee windkracht 9 tot 10. De laatste keer dat windkracht 10 werd gemeten, was in november vorig jaar. Toen werden door de harde wind bouwmaterialen op het spoor geblazen op Utrecht Centraal, en waren er door het hele land ook veel andere storingen.

Bron: RTL Nieuws


ReageerCitaat
Cor
 Cor
(@cor)
Eminent Member Admin
Lid geworden:2 jaar  geleden
Berichten: 38
22 februari 2017 20:01  

Regen veroorzaakt woensdagmiddag zeer drukke spits

De spits is woensdagmiddag opvallend vroeg begonnen door de regen en de ongelukken. Om 16.30 uur stond er al meer dan 260 kilometer file.De drukte wordt veroorzaakt door het slechte weer en een groot aantal ongevallen. Volgens de VerkeersinformatieDienst (VID) is de drukte opvallend, omdat een deel van het land voorjaarsvakantie heeft.

De meeste drukte bevond zich om 16.30 uur echter rond Rotterdam. Rond de Maasstad stond op dat moment al 83 kilometer file. Dit komt door een ongeluk op de A16. De opstopping die deze botsing heeft veroorzaakt, is te voelen op alle snelwegen rond Rotterdam.

Problemen op A4
De langste file staat op de A4 tussen Den Haag en Rotterdam, waar automobilisten nu al 24 kilometer in de rij staan. Ook op de A4 bij Amsterdam leidt een ongeluk al tot lange files. Ook donderdag wordt een chaotische spits verwacht. Het KNMI heeft vanwege de verwachte storm een code geel afgegeven en de NS heeft uit voorzorg een deel van de treinen geschrapt.

Bron: nu.nl


ReageerCitaat
Cor
 Cor
(@cor)
Eminent Member Admin
Lid geworden:2 jaar  geleden
Berichten: 38
22 februari 2017 20:02  

Storm verwacht: Doeksen past de dienstregeling aan4 uur geleden


Foto: lc.nl

Rederij Doeksen heeft in verband met de verwachte storm voor donderdag de dienstregeling aangepast. De afvaart van Harlingen naar Terschelling van 15.00 uur en die van Terschelling naar Harlingen van 17.30 uur zijn vervallen. Om 19.55 uur wordt vaart het veer weer volgens schema.

Ook de middagdiensten van en naar Vlieland zijn vervallen. De dienstregeling voor dit eiland wordt om 19.00 uur hervat. De sneldienst Harlingen – Terschelling vice versa vaart volgens de dienstregeling.

Bron: lc.nl


ReageerCitaat
  
Bezig

Share