Wie is online

 Op dit moment zijn er geen leden online

Like Us

Facebook

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Laatste Tweet

Volg ons ook via:

      

Onweer Benelux

Deze bliksemkaart wordt gebruikt om (fors) onweer in de buurt van de Benelux te lokaliseren. Wanneer u gele kruisjes ziet verschijnen op de weerkaarten zijn dat quasi actuele bliksemflitsen. Worden de kruisjes geleidelijk aan roder dan vermindert de bliksemintensiteit op die locatie. Het aantal ontladingen ziet u bovenaan rechts (strikes). Rechts onderaan ziet u het verloop van de bliksemactiviteit in de afgelopen 2 uur (120 minuten).

Dit plaatje wordt automatisch vernieuwd.

Onweer Benelux

Radarbeeld met bliksem
Deze website toont een beeld van de neerslagintensiteit (blauwe kleuren) in combinatie met de bliksemactiviteit (kruisjes). Als er zich veel kruisjes in het neerslaggebied bevinden, spreken we hoogstwaarschijnlijk van een onweerscomplex. Deze zones met onweer kunnen zeer actief zijn. Let op bij het gebruik van de langetermijnverwachting van Buienradar. Wij zijn hier persoonlijk geen fan van en gaan liever af op de actuele data die de website ter beschikking stelt.

Onweersverwachting Estofex & Keraunos
Dagelijks te bekijken op de website Estofex.org en Keraunos.org

Estofex.org is een Europese organisatie met weerkundigen die zich verdiepen in extreem weer zoals onweders en/of stormen. Dagelijks kan u hun updates hier raadplegen. Een level 1 warning staat voor waakzaamheid, een level 2 warning staat voor verhoogde waakzaamheid en een level 3 moet nauwkeurig opgevolgd worden.

Share