Wie is online

 Op dit moment zijn er geen leden online

Like Us

Facebook

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Laatste Tweet

Volg ons ook via:

      

Regenradar

Deze weerkaart visualiseert de neerslag in de Benelux. Kleurt de kaart hoofdzakelijk geel of lichtgeel, dan spreken we van lichte regen of motregen (soms ook sneeuwval). Als de neerslag rood of in sommige gevallen wit kleurt, mogen we hevige neerslag of een wolkbreuk niet uitsluiten. Soms nemen de echo’s op deze radar bijzondere vormen aan. Ziet u een haak verschijnen in de bui, dan is er kans op rotatie in de bui. Een Doppler radar (visualisatie in dBZ) biedt uitsluitsel over een supercells.

Neerslag volgens het KMI
Dit plaatje wordt automatisch geupdate:

  • Onweer en of hagel. Bekijk dan zeker weerkaart 1 en weerkaart 2
  • Neerslagsoort in West-Europa? Neem dan snel even een kijkje op volgende radarbeelden
  • Integratie van weerradar uit Jabbeke
  • Voorbeeld van een supercell

Buienradar Benelux
Deze buienradar van weerslag is een veel gebruikt instrument voor de weeramateur of sportliefhebber. Het laat de radarbeelden zien van het afgelopen uur waarin de kleurencodes de intensiteit van de regen/buien aanduiden. Rood of paars is felle neerslag en lichtblauw betekent lichte regenval of sneeuw.

Neerslagverwachting

  • Trend voor de volgende dagen (België)
  • Weermodel HIRLAM – ALARO – UKMO (België en Nederland)
  • Wat als het lange tijd niet meer regent?

Duitse radarbeelden

  • Klik voor het ‘actueel’ (15 minuten vertraging) radarbeeld

Deze radarbeelden hebben voor mij een toegevoegde waarde tijdens de winterperiode. Ik heb namelijk de indruk dat deze radarbeelden veel beter sneeuwdetectie registeren. Het is natuurlijk ook perfect te gebruiken tijdens onweders / hagelbuien.

Europese radarbeelden
Voor een snel en duidelijk beeld gebruik ik vaak de Europese weerradar. Er wordt ook gewerkt met kleurencodes en de neerslagzones zijn vaak goed zichtbaar. Tijdens onweer of noodweer vind ik deze radar één van de betere aangezien hij accuraat de neerslagintensiteit toont.

Share