Wie is online

 Op dit moment zijn er geen leden online

Like Us

Facebook

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Laatste Tweet

Volg ons ook via:

      

Satelietbeelden

Dit satellietbeeld genereert een visuele indruk van de bewolkingsgraad. Als de kaart grijs kleurt, is het bewolkt. In de zomerperiode kunnen soms felle witte plukken te zien zijn. Dat zijn hevige buien met eventuele onweders. Als de kaart niet wordt bedekt met een grijze kleur is het in vele gevallen helder met zonneschijn. In de nachtperiode blijft deze kaart natuurlijk donker, dan kiest u voor de infrarood satellietbeelden op deze pagina.

plaatje wordt automatisch ververst:

  • Strepen op satellietbeelden?
  • MCS zichtbaar op wolkenradar

Hoge resolutie satellietbeelden
Wie de bewolking graag bekijkt in een hogere kwaliteit (evenwel met vertraging) kan via metoffice (weerdienst UK) actuele beelden ophalen. Een aanrader tijdens de doortocht van sneeuwzones of in de zomer.

Infrarood satellietbeelden
Plaatje wordt automatisch ververst:

Deze Europese wolkenradar kan u perfect in de avond- en nachtperiode gebruiken. Doordat de temperatuur met de hoogte afneemt zijn de wolken op enige hoogte kouder dan wanneer ze zich lager bevinden. Hierdoor krijgen de hoogste wolken een witte kleur en de lagere wolken worden vergezeld van grijstinten. Hevige onweders in de nachtperiode verklappen hun aanwezigheid door de fel witte kleur op deze weerkaart! Donkere kleuren wijzen meestal op zones met minder bewolking (helder).

RGB airmass
Als laatste plaats ik met plezier de link naar RGB AIRMASS. Het laat zowel overdag als in de nachtperiode mooie afbeeldingen zien van de huidige depressies boven het Europese continent. Zoekt u de positie van de straalstroom? Dan kan u die normaal goed terugvinden door de lichtrode kleur. De hoge wolken krijgen een witte kleur en de onbewolkte zones meestal donkergroen of blauw.

  • Chemtrails en het mysterie aan de hemel
  • Soorten depressies op satellietbeeld

Een extra satellietbeeld dat we jullie zeker niet willen onthouden is deze van het Nederlands bedrijf Weerplaza.nl. Met een handige loop worden buien extra goed in de verf gezet. Het proberen waard.

Share