Like Us

Facebook

Volg ons ook via:

      

Weerpraatje

 

Waarom een weerpraatje in België en Nederland?

Mensen praten iedere dag over het weer en haar grillen. Vaak is het een eerste aanknopingspunt bij een ontmoeting en/of leent het zich uitstekend om het ijs te breken. Het is ook nodig om het weer in al haar facetten goed te begrijpen, want landbouwers en veel andere bedrijven rekenen telkens op het weerpraatje van de nationale zenders. In België kennen we Jill Peeters en Frank Deboosere (en iedereen die ik niet heb vermeld). In Nederland kennen we Helga van Leur en Gerrit Hiemstra als één van de bekende gezichten.

Deze mensen trachten via televisie een groot deel van de bewolking in te lichten over temperatuur, windsnelheid, windrichting en algemeen weerbeeld. Dat ze geen gemakkelijke job hebben, bewijst de media heel af en toe. Zo wordt bij een foutieve weersvoorspelling met stip naar de weerman gekeken die het dan mag gaan uitleggen in primetime. Onweer en sneeuwval lenen zich uitstekend voor dit onheil.

 

Weerpraatje volgen via sociale media

Heel wat mensen gebruiken ook sociale media, Twitter en Facebook, als bron om het weer op te volgen. We nodigen daarom dan ook iedereen uit om de Facebookpagina Stormweer te volgen. Via een simpele ‘vind ik leuk’ bent u er zeker van dat u steeds de meest accurate informatie te lezen krijgt. Deze sociale media wordt versterkt door de site waarop u nu surft.